Yüz Estetiği

BURUN ESTETİĞİ

Burun estetiği hem solunum rahatsızlıkları hem de şekil bozuklukları sebebiyle tercih edilmektedir.  Yüzün şekline göre, simetrisi ve uyumu analiz edildikten sonra ameliyat gerçekleşir.

Burun estetiği ameliyatları açık veya kapalı yöntem dediğimiz iki farklı teknikle yapılmaktadır.

Kapalı teknik de burun deliklerinizin alt kısmı kesilmez. Bundan dolayı yara oluşmaz ve iyileşme süresi kısadır.

Açık teknik de ise burun deliklerinizin alt kısmı kesilir. Bundan dolayı ufak bir yara olacaktır. Kapalı tekniğe göre iyileşme süresi biraz daha uzun olacaktır.

Sizin burun yapınıza göre ameliyatınızın kapalı mı yoksa açık teknikle mi olacağına doktorunuz karar verecektir.

Burun estetiği operasyonları:

  • Burundaki şekil bozukluklarını gidermek için
  • Burun kemerinin şeklini değiştirmek için
  • Burun ucunun şeklini değiştirmek için
  • Burnu küçültmek için
  • Burnu büyültmek için
  • Burun deliklerini küçültmek için
  • Burun kökü ile alın arasındaki açıyı değiştirmek için
  • Burun ucu ile dudak arasındaki açıyı değiştirmek için
  • Nefes almayı zorlaştıran burun eti (konka) büyümesini gidermek için
  • Burun kemiği eğriliği (Deviasyon) için

yapılır.

 

 

DUDAK ESTETİĞİ

 

Dudakta oluşan asimetriyi düzeltebilmek için yapılan uygulamalardır. Dudak Estetiği Operasyonları Yabancı dolgu malzemeleri veya kişinin kendi dokuları kullanılarak yapılmaktadır. Yapılacak operasyona göre lokal anestezi veya genel anestezi uygulanır. Dudağımız hassas bir yerimizdir. Bu sebepten dolayı operasyon sonrası şişme ve morarma görülmesi normal bir durumdur. 1 hafta – 10 gün içinde morarma ve şişme yok olacaktır. Dudağınızın hassasiyeti yapılan uygulamaya ortalama 1 ile 3 gün içinde geçecektir. Operasyonun ertesi günü işinize geri dönebilirsiniz.

 

 GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ (BLEFAROPLASTİ)

Göz kapağındaki fazla deri ve yağ torbalarının alınması ameliyatıdır. Üst göz kapağı ameliyatı lokal anestezi altında yapılır. Üst göz kapağı ameliyatı yaklaşık 1 saat sürmektedir. Hastanın dikişleri 1 hafta sonra alınır. Alt göz kapağı ameliyatı ise genel anestezi altında yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir. Hasta genellikle aynı gün taburcu edilir. Ameliyattan sonraki 3 gün biraz şişme ve morluk olabilir. Şişlik ve morluğu azaltmak için buz uygulaması yapılması önerilir. Ameliyattan sonraki 10 gün içinde şişlik ve morluklar kaybolur. Ameliyattan sonra 10 gün boyunca gözlerinizi ovuşturmamalısınız. Ameliyattan sonra 3 ay boyunca da gözlerinizi ve göz çevrenizi güneşten korumalısınız.

 

 

KULAK ESTETİĞİ (OTOPLASTİ)

Kepçe kulak ameliyatı her yaş grubu hastaya uygulanabilen bir ameliyattır. Hastaların hem görsel, hem psikolojik olarak toplumda daha rahat hissetmesini sağlar. Kepçe kulakların, büyük kulakların ve kulaklardaki şekil bozukluklarının giderilmesi için tek tedavi yöntemi kulak estetiği ameliyatıdır. Kulağımızın gelişimi 6 yaşında tamamlandığı için çocuklarda bu yaştan itibaren ameliyat yapılabilir.

 

Kepçe kulak ameliyatı, ameliyathane şartlarında, lokal anestezi altında yapılan ve yaklaşık 1 saat süren operasyondur. Çocukların operasyon esnasında sabit durmasını sağlamak daha zor olduğu için genel anestezi de tercih edilebilir. Kulak dokusunun korunması ve iyileşmenin hızlandırmak için kulaklar sarılır. Bu sargı 2 ile 4 gün sonra çıkarılır ve pansuman yapılır. Operasyonda kendiliğinden eriyen dikişler kullanılmadıysa, dikişler 1 hafta 10 gün içinde alınır. Sargıların çıkarılmasından sonra, 6 ile 8 hafta boyunca yatarken kulakları örten bir bant kullanılması önerilir. Yetişkinlerde işe dönme süresi ortalama 3 gündür. Hasta aynı gün taburcu edilir.

 

 

YÜZ GERME

 

Yüz germe ameliyatları boyun, çene ve yüz bölgesinde oluşan sarkıklıkları gidermek amacı ile yapılan işlemlerdir. Genelde birden çok şikayeti ortadan kaldırmak için kombine uygulamalarla çalışılır. Yüz germe ameliyatları yaşlanmayı durdurmaz sadece yüzünüzde gençleşme sağlamaktadır.

Yüz germe ameliyatlarının en önemli noktası, yüz mimik kaslarını hareket ettiren yüz sinirinin (fasiyal sinir) korunmasıdır. Bu sinir derinin altında her iki yanak bölgesinde çok ince dallara ayrılmaktadır.

 

Hasta muayene esnasında alkol, sigara ve zararlı madde kullanımı, veya herhangi bir hastalığı varsa ilgili doktoru bilgilendirmelidir. Ameliyat planlaması hastanın yüz ve boynundaki deformasyon ve sarkma derecesi dikkate alınarak yapılır.

 

Göz kapağı estetiği, yağ enjeksiyonları ve alın germe gibi işlemler de bu ameliyatla birlikte yapılabilir. Ameliyattan en az bir hafta öncesinden aspirin, ginkobiloba, e vitamini gibi kan sulandırıcı ilaçların kesilmesi gerekmektedir.

Yüz germe ameliyatları hastane genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi 2 ile 4 saat arası sürmektedir. Hastanın 1 hafta boyunca yüz korsesi giymesi gerekmektedir.

 

Hastanın dikişleri ameliyattan 1 hafta sonra alınır. Özel bir masaj metodu ile yüzdeki  mevcut ödemler geçmeye başlar ve yüz daha da dinçleşir. Hastanın ağrısı rahatsız edecek şiddette olmaz ve ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Şişlik ve morluklar ilk birkaç gün içerisinde hızla azalır ve 2 hafta içerisinde kaybolur. Ameliyatın tam sonuçları ve cildin yüz üzerine oturması 4 ile 6 ay arası sürer. Ameliyat sonrası sigara içmek 1 ay boyunca kesinlikle yasaktır. Hasta ameliyat sonrası yüzünü fiziksel etkilerden korumalıdır. Ameliyat sonrasında iyileşme sürecinde yüz gerildiği için yüzün fazla hareket etmemelidir.