Sakal Ekimi

Sakal ekimi ve bıyık ekimi, sakal ve bıyık kaybı yaşayan ya da sakalı ve bıyığı çıkmayan olan kişilere yapılan bir uygulamadır. Sakal ve bıyık, saçlar gibi erkeklerin dış görünümlerinin önemli bir parçasıdır. Testosteron hormonuna bağlı olarak sakal ya da bıyık kaybı yaşayan veya belirli bir bölgede seyrek görünümü olan kişilere tavsiye ettiğimiz yöntemdir. Sakal ektirme operasyonu yaptırarak istediğiniz sakallı görünüme kavuşabilirsiniz.

FUE Sakal Ekimi ve Bıyık Ekimi

FUE Sakal ve Bıyık Ekimi Tekniği , FUE Saç Ekimi Tekniğine benzer olarak mikro FUE yöntemi kullanılmaktadır. Başınızın arka bölümünde kalan iki kulak arasındaki saç olan bölgeden saç kökleri tek tek alınır, sakalınızın ya da bıyığınızın olmadığı ya da seyrek olduğu bölgelere ekilir.

Mikro FUE Sakal ve Bıyık Ekimi operasyonları lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Operasyonda ciddi bir ağrı ya da sızı olmamaktadır. Mikro FUE Sakal ve Bıyık Ekimi Operasyonu sonrasındaki süreçte ise herhangi bir yara ya da dikiş izi oluşmamaktadır.

Sakal Ekimi ve Bıyık Ekiminin Aşamaları

Konsültasyon: İlk önce ekim istenilen bölgenin ihtiyacı uzmanlar tarafından tespit edilir. Daha sonra donör bölgeden kaç kök (greft) alım yapılabileceği değerlendirilir.

Operasyon: Operasyon sırasında, sakalların uzama yönüne göre ekim gerçekleştirilmektedir. Operasyonda ilk önce donör bölgeden kökleri alınır. Daha sonra ekim yapılacak bölgeye saç köklerinin ekimi gerçekleştirilmektedir.

Pansuman: Operasyonun ertesi günü pansuman yapılır. Ekim sonrası dikkat etmesi gerekenler anlatılır. Yıkama işlemini nasıl yapılacağı gösterilir.

Sakal Ekimi ve Bıyık Ekimi Operasyonu Kimlere Uygulanır?

Hasta testosteron hormonuna bağlı olarak sakal ya da bıyık dökülmesi yaşıyorsa ve donör bölgesindeki greftleri yeterli ise bu kişilere sakal ekimi ve bıyık ekimi yapılabilmektedir.

Sonuç ve İyileşme

Sakal ve Bıyık Ekiminden 1 hafta sonra ekim yapılan bölgedeki kabuklanmalar geçer ve  doğal görünümüne kavuşur. Donör bölgenin iyileşmesi ve normal görünümüne kavuşması ise 15 günü bulmaktadır. Sakal ve Bıyık ekimi sonrasında, saç ekimi sonrası yapılacak prosedürleri uygulayabilirsiniz. Sakal veya bıyık ekiminde beklenilen sonucuna 6 ay sonra ulaşılmaya başlanmaktadır. 12-18 ay içinde tam sonucu görmek mümkündür.